You are hereMjesečna arhiva / Veljača 2012

Veljača 2012


Dokumentarni film Ekonomija - trejler

Trejler dokumentarnog filma pod nazivom "Ekonomija" u produkciji nevladine udruge "Multi" iz Tuzle.  Kako saznajemo produkcija je u završnim fazama i premijera uživo će se održati u Tuzli u narednih nekoliko tjedana, a zatim će uslijediti i televizijsko emitiranje.

Video: 

The Story of Your Enslavement

Stefan Molyneux: "We can only be kept in the cages we do not see. A brief history of human enslavement - up to and including your own." From Freedomain Radio, the largest and most popular philosophy conversation in the world. http://www.freedomainradio.com

translated and adapted by: Jelena Dedeić and Savo Gajić

transcript of Freedom and Prosperity TV site: www.slobodaiprosperitet.tv

(video at bottom of article )

This is the story of your enslavement; how it came to be, and you can finally be free.

 

Video: 

Da li živimo u neoliberalizmu?

Živimo u vremenu u kome nas mediji i razne akademske elite, kako s desnice tako i s ljevice, uvjeravaju da se nalazimo u eri neoliberalnog kapitalizma, a neoliberalizam se pritom predstavlja kao najveće zlo ovog svijeta odgovorno za ratove, nezaposlenost, siromaštvo, socijalnu nejednakost, nedostatak demokratije i slobode, i gotovo sve nedaće koje nas okružuju. Ovaj video uradak je moj pokušaj da gledateljstvo upoznam sa stvarnom idejom neoliberalizma te ih kroz poređenje zamišljenog "neoliberalnog", odnosno klasičnom liberalnog društva sa stanjem u najrazvijenijim državama svijeta, navedem na razmišljanje da li je istina ono što nam se svakodnevno servira, tj. da li zaista živimo u neoliberalizmu.

Video: 

Priča o Vašem porobljavanju

"Možemo samo biti držani u kavezima koje ne vidimo. Kratka istorija ljudskog ropstva - uključujući i Vaše."

Stefan Molyneux iz Freedomain Radio shou-a (www.freedomainradio.com - najveća i najpopularnija internet stranica o filozofiji)

Preveli i prilagodili: Jelena Dedeić i Savo Gajić

transkript na Sloboda i Prosperitet TV sajtu: www.slobodaiprosperitet.tv

(video na dnu clanka)

Video: 

Language/Vaš Jezik

Ostanite u Vezi

Pridružite se Našoj Facebook Grupi Pogledajte Naš YouTube Kanal Pratite nas na Twitteru Naš RSS Feed

Volunteer!!!