You are hereDemokracija

Demokracija


1. Vlada kojom upravlja narod, ostvarena direktno ili preko izabranih predstavnika. 2. Politička ili socijalna jedinica koja ima takvu vladu. 3. Obični ljudi, smatrani kao primarni izvor političke moći. 4. Vladavina većine. 5. Principima socijalne jednakosti i poštovanja pojedinca unutar zajednice. (thefreedictionary.com)

Lord Christopher Monckton: EU zakone donose neizabrani birokrati u potpunoj tajnosti

Sljedeći video je isječak iz Alex Jones intervjua sa Lordom Christopherom Moncktonom objavljenog 20 Aprila 2011 godine, u kojeme se objašnjava proces putem kojeg neizabrani EU birokrati sada kreiraju 83% zakona u zemljama Evropske Unije, i to u skoro kompletnoj tajnosti. Lord Christopher Monckton je Britanski političar, javni govornik, i kritičar teorije antropogenih klimatskih promijena (kritičar teorije da je globalno zagrijevanje izazvano ljudskom aktivnošću). Vebsajt: http://scienceandpublicpolicy.org/

Video: 

Nigel Farage – EU Kupuje Svoje Vlastite Dugove

Nigel Farage o demokraciji, Evropskom dugu, Belgiji, Ujedinjenom Kraljevstvu...

U Evropskom Parlamentu, 8. Marta 2011 godine.

 

Video: 

Nigel Farage – Euro Igra je Završena

Video iz Evropskog Parlamenta, Strasburg - 24 Novembar 2010

tekstualni prevod:

Video: 

Demokracija nije sloboda

Mladi Iranci koračali su ulicama Teherana noseći natpise na engleskom jeziku u borbi za “Demokraciju” i “Slobodu”. Američka mladež, naučnici i sve veći broj biznismena svakodnevno iznose ista osjećanja. To je zabrinjavajuća činjenica. Koncepti slobode i demokracije su često kontradiktorni, pa je i sam Platon izjavio: "Demokracija vodi u anarhiju, a to je vladavina rulje." Sloboda je sposobnost donošenja odluka i djelovanje za sebe. Demokracija traži od svih ljudi da rade ono što im nalaže vladavina većine.

 

Language/Vaš Jezik

Ostanite u Vezi

Pridružite se Našoj Facebook Grupi Pogledajte Naš YouTube Kanal Pratite nas na Twitteru Naš RSS Feed

Volunteer!!!