You are hereŠkolstvo

Školstvo


Više sadržaja sa ovim pojmom

Nekoliko argumenata za tržišnu utakmicu u BH školstvu

U ovom blogu sam jednom ranije donekle dotakao školstvo, u postu pod nazivom Javni prevoz za studente mora biti besplatan. Stvarno?, i na čijem kraju je predloženo ukidanje državnog monopola u školstvu i uvođenje tržišne utakmice, kao ispravniji i bolji potez države u nastojanju da pomogne studentima.

 

Nedavno dijljenje nešto starijeg ali sasvim relevantnog i interesantnog članka publiciranog na sajtu tportal.hr sa prijateljima putem socijalnih medija, u kojem se između ostalog podržava tržišna utakmica u školstvu, donijelo je veliki broj pozitivnih vibracija, bar u prijateljskim libertarijanskim i pro tržišnim krugovima.

 

Javni prevoz za studente mora biti besplatan. Stvarno?

Ovaj blog komentar je u vezi nedavnog izlaska studenata na ulice Sarajeva u namjeri da opomenu političare za neispunjenje obezbjedjenja besplatnog transporta koje je obećano.

Reagovanje javnosti na akciju studenata je uglavnom pozitivno i podržavajuće, što samo potvrđuje činjenicu da vjera u socijalizam i veliku državu u Bosni i Hercegovini i dalje preovladava. 

Slijedeće je moje lično libertijsko stajalište: 
Obećanja države da studentima obezbijedi besplatan prevoz se zaista čini kao pozitivna i plemenita stvar. Međutim to je klasična obmana političara u cilju kupovanja glasova za predstojeće izbore.

Language/Vaš Jezik

Ostanite u Vezi

Pridružite se Našoj Facebook Grupi Pogledajte Naš YouTube Kanal Pratite nas na Twitteru Naš RSS Feed

Volunteer!!!