You are hereO Nama

O Nama


Sloboda i prosperitet BiH je nevladina organizacija čija je osnovna djelatnost promocija klasično-liberalnih odnosno libertarijanskih ideja slobode pojedinca, ekonomije slobodnog tržišta, i male ograničene vlade u Bosni i Hercegovini. Sa radom je zvanično krenula početkom 2010 godine, sa jasnim ciljevima razotkrivanja pogubnosti neprekidne 60-godišnje socijalističke politike u našem društvu, zatim upoznavanja građana sa alternativnim libertarijanskim idejama i solucijama koje su omogućile stvaranje najprosperitetnijih zemalja svijeta, i okupljanja i saradnje sa novim pristalicama liberalnih ideja u zemlji.

 

Ko stoji iza ovog projekta

Mi smo pojedinci nezavisnog razmišljanja, zabrinuti za blagostanje Bosne i Hercegovine zbog njenog kontinuiranog i pretjeranog oslanjanja na vladu za solucije na sve naše probleme.
 

Mi vrijednujemo pojedince i njihove ideje, bez predrasuda na etničke, religijske, ili bilo koje druge rasne osnove. Mi vjerujemo da se najbolje solucije za sve probleme Bosne i Hercegovine mogu naći u pojedincu, a ne u velikoj rasipničkoj, socijalističkoj, monopolističkoj, državnoj birokraciji.
 

Mi želimo prosperitet za Bosnu i Hercegovinu i svijetlu budućnost za sve naše građane, a istorija je testament da socijalizam i nacionalizam nisu načini da se to i postigne. Stoga smo mi odlučni u našoj namjeri da izložimo i izvedemo na vidjelo negativnosti socijalističkih i nacionalističkih ideja i politike koji upravljaju našim društvom, i mi vas pozivamo da se pridružite ovom plemenitom naporu.
 

Više o razlozima postojanja naše organizacije kao i o tome zašto vrijedi širiti libertarijanske ideje možete čitati u  tekstu Velika Vlada: Izvor Tiranije i Siromaštva.

Financiranje

Kao nezavisna nevladina organizacija čiji principi ne dozvoljavaju financiranje iz državnog budžeta kao ni iz budžeta bilo kojeg drugog nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, niti bilo koje druge države, Kampanja za Slobodu i Prosperitet BiH se za sav njen rad i aktivnosti isključivo oslanja na volonterski rad njenih članova i financijsku podrsku privatnih donatora i srodnih nedržavnih organizacija.
 

Language/Vaš Jezik

Ostanite u Vezi

Pridružite se Našoj Facebook Grupi Pogledajte Naš YouTube Kanal Pratite nas na Twitteru Naš RSS Feed

Volunteer!!!